İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TUSİAD Bu Gençlikte İş Var! Girişimcilik Kampı

 

Bandırma Onyedi Eylül Ünversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu olarak TUSİAD’ın düzenlemiş olduğu Bu Gençlikte İş Var! yarışmasının eğitim kampına davet edildik.

TUSİAD Bu Gençlikte İş Var! (BGİV) Girişimcilik Yarışması, girişimcilerin fikirlerini geliştirip yarışmanın yanı sıra üniversite topluluklarını etkinliklerine dâhil edip bir nevi farklı üniversite toplulukların bir araya gelerek kaynaşmasına olanak sağlıyor. 

Kısacası oldukça güzel ve geniş bir network ortamı var. 

Peki topluluklar neye göre belirleniyor diye merak ediyorsanız şöyle açıklayayım: Bu Gençlikte İş Var! yarışmasının tanıtımına belirli bir kriter üzeri katkı sağlayan üniversite öğrenci topluluklarından bir öğrenci, davet üzerine eğitim kampına katılma şansı yakalıyor.

İşletme ve Ekonomi Topluluğu olarak TUSİAD BGİV Girişimcilik Yarışması’na iki senedir paydaş topluluk olarak destek veriyoruz.

2018 – 2019 dönemi için paydaşlık sürecinin yürütmesini ben üstlendim.

TUSİAD BGİV’den gelen e-posta  üzerine en çok desteği veren topluluklardan biri olduğumuzu söyleyip beni, yarışmayı gerçekleştirecekleri İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’ne davet ettiler.

5-9 Şubat 2019 tarihlerinde topluluğumuzu temsilen ben katıldım. 

Beş gün sürecek bu maraton beni çok heyecanlandırdı.

Kamp günü gelip çattı ve İşletme ve Ekonomi Topluluğu adına etkinlikteki yerimi aldım.

TUSİAD Gençlik olarak kampta yerimizi aldık.

Girişimcilik Kampı’nın ilk gününde; TUSİAD BGİV ekibinin kampı tanıtmaya yönelik sunumlarıyla başladı. Daha sonra yarışmaya projeleriyle katılan katılımcıların kendilerini tanıtmasıyla devam etti. Hatta bu tanıtma süreci için bir oyun hazırlanmıştı.

Adına tanışma oyunu dedikleri bu oyunda tüm katılımcılara ellerinde meraklı, hayalperest, planlı, dışa dönük veya kuşkucu gibi karakteristik özelliklerin yer aldığı yapışkan etiketler verildi.
Her kişinin karşısına bir kişi gelecek şekilde katılımcılar sıraya dizildi.

Karşındaki insanla tanışıp elindeki etiketlerde sana uymayan özellikli kartı karşındakine veriyorsun. Aynı şekilde karşındaki kişi de sana veriyor.
Bu şekilde tanışarak ilerlediğin sırada, elindeki etiketler de azalıyor.

Etiketlerdeki kişisel özellikler çok güzel özellikler olduğu için verirken zorlanabiliyorsun.

Böyle böyle elindeki etiketler azalıyor ve kalan etiketlerin renk yoğunluğuna göre bir özellik kazanıyorsun.

Bende yeşil fazla çıktı ve araştırmacı özellikli etikete  sahip oldum.

Bu eğlenceli oyunun ardından TUSİAD ekibi tarafından 5N1K konuşması yapıldı.

Ardından Prof. Dr. Erhan Erkut’un moderatörlüğünde TUSİAD Girişimci Kulübü üyelerinin bulunduğu Girişimcilik Nedir? panelini dinledik.
Panel Erhan Hoca’nın girişimcilik adına vermiş olduğu değerli bilgiler sayesinde oldukça  verimli geçti.

Prof. Dr. Erhan Erkut

Kampın ilk günü hoş geldiniz kokteyli ile birlikte son buldu.

Kampın ikinci günü için sabahın erken saatlerinde yola çıktık ve yerimizi aldık. Bütün katılımcılar geç uyuyup erken uyandığı için uykusuzdu. Ama BGİV Proje Danışmanı Sinem Ulutürk’ün bizi uyutmaya niyeti yoktu.

Sinem Hanım’ın adına Kahkaha Yogası dediği el çırparak üç kere sağa ha ha ha! üç kere sola ho ho ho! diye oynattığı garip bir oyun oynadık.
Oyun benim tabirimle garipti ama uyandırmada birebirdi.

Kampın ikinci gününde de programda birçok sunum yer aldı.

Sunumlardan en çok dikkatimi çeken Sinan Güler ve Bülent Eczacıbaşı’nın konuşmaları oldu.

Sinan Güler basketbolcu kimliğiyle dikkat çekerken sosyal girişimci tarafıyla da gençlere tavsiyelerde bulundu. Sinan Bey,

“Girişimciliğin en heyecan verici taraflarından biri, başlangıçta bilinmeze doğru atılan adım olmalı. Bu aslında korkutucu ama önemli olan bu korkuyu kontrol altına alıp her şeye karşı hazırlıklı olmak büyük önem taşıyor.”

diyerek girişimcikle ilgili bilinmezlik konusunu ifade etti.

Sinan Güler sunumuna devam ederken birkaç katılımcı kendisiyle yirmi dört saniyelik bir asansör konuşması gerçekleştirerek iş fikirlerini sunma fırsatı yakaladı.
Katılımcıların sunumlara bu şekilde aktif katılımları sağlanarak bir nevi eğitim de sağlanıyordu.

Sıradaki sunum Bülent Eczacıbaşı’na aitti ve Bülent Bey “Bir Duayenden İş Hayatı Önerileri” başlığı adı altında gençlere tavsiyelerde bulunup tecrübelerini paylaştığı güzel bir konuşma gerçekleştirdi.

Bülent Bey İşim Gücüm Budur Benim kitabından da bahsederek konuşmasını tamamladı ve sunum sonrası kitabını katılımcılara hediye etti.

Birçok değerli konuşmacının bulunduğu sunumlar devam ederken hepsine tam katılım sağlayıp girişimcilik kampının ikinci gününün de sonuna geldik.

Kampın üçüncü gününde Doğan Taşkent ve Adil Oran gibi değerli isimlerin sunumlarını dinleme fırsatı buldum.

Kamp eğitici sunumlarla devam ederken aynı zamanda benim gibi paydaş topluluk üyeleri ile birlikte TUSİAD Gençlik olarak görevliydik. TUSİAD BGİV Ekibi’nin organizasyonu yönetme sürecinde yardım ederek katkı sağladık.
Yarışmaya katılan birkaç ekibin kontrolü bize aitti. Ekiplere her konuda yardımcı olup kamptan daha fazla verim almasını sağladık. İhtiyaçları olduğu zaman yardımlarına koştuk.
Diğer TUSİAD Gençlik ekipleriyle de güzel bir sinerji yakalayarak görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirdik.

 
TUSİAD BGİV Ekibi, Paydaş Topluluklar, BAU Destekçiler

Kampın üçüncü günü sonunda ING Bank’ın ev sahipliği yaptığı kokteyle davetliydik. Kokteyl öncesi ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay bizleri karşıladı. Pınar Hanım şirketi gezdirip işleyen kurum kültürlerini anlattı. Devamında birlikte Konferans Salonu’na geçerek sunumuna başladı. Sunum bittikten sonra iş insanlarının da çoğunlukla yer aldığı koktelyde network ağımızı genişletebildiğimiz güzel vakitler geçirdik.

Kampın sonlarına doğru yaklaştık. Kalan son iki gün projeleriyle yarışmaya katılan öğrencilere uygulamalı eğitimler verilirken bizler de TUSİAD Gençlik olarak organizasyona ve ekiplere yardımcı olmaya devam ettik.
Bu uygulamalı eğitimler katılımcılara olduğu kadar bizlerin de bir şeyler öğrenmesine katkı sağladı.

Yoğun geçen iki günün ardından artık, kampın son gününe geldik.
Katılan ekipler arasından sadece 12 ekip finale kalarak ekip-mentor eşleşmeleri gerçekleşti. Eşleşen 12 ekibe başarılar diliyorum.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu olarak paydaş topluluğunu üstlendiğimiz TUSİAD BGİV Girişimcilik Yarışması ile başlayan bu serüven birçok güzel deneyim elde etmeme olanak sağladı.

Detaylar için: www.bugenclikteisvar.com ‘a göz atabilirsiniz.

TUSİAD Bu Gençlikte İş Var! ekibine bizleri en iyi şekilde ağırlayıp bu fırsatı sundukları için topluluğum adına teşekkür ederim.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir Cevap Yazın