İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BANÜ’lü Olmak

Üniversite tercihlerinin açıklanması ile birlikte öğrenciler kazandığı okulları ve şehirleri araştırmaya koyuldular bile.

Biz de Meclog Ekibi olarak Bandırma’yı ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ni sizler için araştırdık ve BANÜ öğrencileri olarak üniversite öğrenciliğimiz süresince edindiğimiz tecrübeleri sizlere aktarmak istedik.

Gelelim Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nden bahsetmeye.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi 2015 yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. Üniversitenin şu anki ana kampüsü Balıkesir Üniversitesi’nin Bandırma İİBF Fakültesi’dir. Daha sonra 2015 yılında ayrılarak BANÜ’nün ana kampüs fakültesini oluşturmuştur.

BANÜ’nün Balıkesir Üniversitesi Bandırma İİBF Fakültesi olduğu zamanlar.

Üniversitenin merkeze uzaklığı araç ile on beş dakika olmasıyla beraber  çevresinde; devlet hastanesi, öğrenci yurtları ve fen lisesi bulunmaktadır.

Okulun çevresinde, okula mesafesi beş dakika olan KYK Öğrenci Yurtları bulunmaktadır.

Üniversite kampüsünün büyüklüğü aşağıdaki görseldeki gibidir. 2019 yılı itibariyle alan genişletilmesine ve yeni fakültelerin yapımına başlanmıştır.

BANÜ Kampüs

Gelelim hemen hemen her üniversite öğrencisinin en sık zaman geçirdiği mekanlardan ikisine: Kütüphane ve kantin. Bu iki yer genellikle kalabalık oluşundan dolayı  üniversite hayatınız boyunca yer bulmada büyük sıkıntılar yaşayacağınız alanlardan.

Üniversitemizin kütüphanesi iki katlı, birçok odacığı bulunan geniş bir mekana sahiptir.  Vize ve final sınav haftalarının başlamasıyla beraber öğrencilerimizin yoğun ilgisi de başlar. Ve tabii ki sabahlayacak kadar konforlu yanı da mevcut.

Diğer bir yer ise kantin. Ders aralarında zaman geçireceğiniz yer yegane burası olacaktır. Çünkü dışarısı genellikle rüzgardan dolayı tercihlerinizin arasında olmayacak.

Bir diğer alternatifiniz ise kantin koridorunda bulunan öğrenci toplulukların stantlarına uğrayıp okuldaki etkinliklerden haberdar olmaktır. Unutmayın ki üniversite öğrencisi demek sadece ders programlarınızda yazan derslere girip çıkıp eve gitmek değildir. Ne kadar çok etkinliğe katılıp kendinizi geliştirirseniz sizin için o kadar kârdır. O yüzden aktif topluluklara katılmayı unutmayın. Eylül ayında İşletme ve Ekonomi Topluluğu olarak biz de standımızı açacağız. Bölüm fark etmeksizin standımıza uğrayarak tanışabilir ve yaptığımız çalışmalar hakkında sizlere bilgi aktarabiliriz. Sizlerle tanışmak için sabırsızlanıyoruz.

Okuldaki diğer mekanları tahmin edeceğiniz gibi derslikler ve fakültelerin kısımları oluşturuyor.

Sizler için okula dair birkaç kare derledik.

Kazandığınız üniversitenin bulunduğu şehrin tarihini, kültürünü ve coğrafyasını yakından tanımak üniversite yıllarınızı daha anlamlı kılmanıza yardımcı olacaktır.

Şimdi biraz Bandırma’yı tanıyalım.

Bandırma Balıkesir’in en büyük sahil ilçelerinden biridir. Hatta şehir olma gibi bir hedefinin olduğu bütün Bandırma halkı tarafından bilinir. O yüzden 10,5 numarasını sıklıkla duyacaksınız.

Bandırma’ya ilk kez gelenler için havasının daima rüzgarlı olduğunu söylememiz gerekiyor. Yazın bile gelseniz yanınızda hırka bulundurmakta fayda var.

Bandırma sahili ve dalga kıran diğer adıyla fener yolunda öğrenciler günde en az 5-6 kez tur atar. Rüzgarlı havalarda uçma riskine karşın yine de sahilde yürüme sevdasından vazgeçilmez. Çünkü Bandırma sahilinin manzarası daima güzeldir. Bir de hava güneşli olmayagörsün denizin ve gökyüzünün oluşturduğu muhteşem manzarayı izlemek gibisi yoktur.

Bandırma Sahili

Sahilinin çoğunlukla tercih edilmesinin bir başka nedeni ise bütün sokaklarının neredeyse denize çıkmasıdır.

Zaten öğrenciyseniz bir sahil bir de deniz manzaralı çay bahçeleri sizin vazgeçilmeziniz olacaktır.

Sokaklarda gezerken sıklıkla jetlerin havada süzülürken kulak tırmalayan seslerine şahit olacaksınız. Ama bu durum halk tarafından artık alışıldığından dolayı şehrin yabancıları dışında herkes normal bir şekilde hayatına devam edecektir.

Bandırma küçük bir yer fakat konumu itibariyle birçok faaliyet yapılabilir.

Kapıdağ Yarımadası’nda düzenlenen doğa yürüyüşlerine katılım sağlayabilirsiniz. Yürüyüş esnasında ciğerlerinize dolan temiz havayı hissedeceksiniz.

Kapıdağ Yarımadası

Bandırma’ya 15-20 dakika araba mesafesiyle ulaşabileceğiniz Erdek’te yazın denize girebilir, kamp yapabilir ve dalış eğitimlerine katılarak deniz altında ufak bir gezintiye çıkabilirsiniz.

İçinde birçok kuş türünün barındığı  Manyas Kuş Cenneti’ne gidebilir ve zeytinleri, üzüm bağları ile meşhur Edincik’e gidip yüksek tepelerden Marmara’yı kuş cıvıltıları eşliğinde  seyredebilir, Edincik’in tarihi renkli evlerini gezebilirsiniz.

Bursa’ya uzaklığı bir buçuk saat olduğu için hafta sonunuzda Bursa’ya ve Bursa’nın meşhur köylerine gezi düzenleyebilirsiniz.

Kaz Dağları’na üç buçuk saatlik bir otobüs yolculuğu gerçekleştirerek yeşilin mavi uyumuna hayran kalacağınız bir doğayı keşfedebilirsiniz.

Kaz Dağları

İzmir’e beş saatlik bir tren gezisi yapabilirsiniz.

İstanbul’a İDO ile iki buçuk mesafelik bir deniz  yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz.

Üniversitemizi kazanan arkadaşları tebrik eder ve verdiğimiz bu tavsiyelerin faydalı olmasını dileriz. Ve şunu da eklemek isteriz: Üniversite hayatınızı ne kadar ve neyle dolduracağınız size bağlı. Üniversite hayatınızın kıymetini bilin ve her dakikasını hem eğitim hem de keşfederek dolu dolu yaşayın.

Okuduğunuz için teşekkürler.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir Cevap Yazın